© 2018 Foodyny.

Kihirdették az Gastro&Hotel Design Award győzteseit, a szakmai versenyen a fővárosi Radisson Blue Béke Hotel átalakulása több elismerést is begyűjtött. A hotel Zsolnay Kávéháza a tradíció és a megújulás jegyében az Év Gastrodesign Kávézója címet kapta meg. Külön elismerésben részesült A szálloda 105 éves történelmét jelképező Haranghy kupola is, mely az év hoteldesign kiegészítőjeként lett döntős. Mindemellett a szálloda executive lakosztályának koncepcióját és Nathalie Rottenburg madridi belső építész munkáját is értékelték.

zsolnay1

Ahogyan arról már korábban a Foodyny is beszámolt, a Zsolnay Kávéház minden szempontból megújult a szálloda fennállásának 105 évfordulójára. A gasztronómiai megújulást Jaksics József Executive Chef és Bechmann György vezető cukrászmester közreműködésével valósították meg.

zsolnay2

 

A cukrászat kínálatában a fine dining megjelenés mellett az ételallergiások kiszolgálására is kiemelt figyelmet fordítottak, így a sütemények között megtalálható cukormentes, laktózmentes és gluténmentes desszert is. A legendás Béke desszert is új köntöst kapott a cukrászmester által, aki a tradicionális receptúrát némiképp újragondolva a süteményt egy merőben új, modern, látványos formába öntötte.

Kapcsolódó cikkünk: Átalakulóban a bécsi kávézási kultúra

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.