Az utóbbi időben adós maradtam receptekkel. Őszintén szólva nem volt időm megírni őket, emiatt röstellem is magam! Éppen ezért most egy fantasztikus vegetáriánus étellel szeretnék visszatérni az „éterbe”!

Készítettem egy röszti burgonyát, édes krumpliból, amire érett avokádót helyeztem és a tetejére amolyan koronaként egy tökéletes buggyantott tojást helyeztem el. Ez egy könnyű vacsora (én reggelire is el tudnám képzelni), hiszen minden benne van amire szervezetünknek szüksége van. Szerintem a dietetikusok kedvenc alapanyagai közül sok olyan alkotóelem van benne, amit előszeretettel felírnak, javasolnak az egészséges táplálkozást kedvelőinek. Elég, ha csak annyit mondok, hogy édesburgonya, avokádó és tojás. Ezeket az alapanyagokat igyekeztem összehozni úgy, hogy meg legyen benne minden íz és állag, ami a tökéletes összhatáshoz kell!

Toth Marci indiai roszti 3

Hozzávalók (24 cm-es serpenyőben)
- 2 db édesburgonya
- 1 tojás
- 1 kk garam masala
- ½ kk Római kömény
- 1 kk füstölt pirospaprika
- Só, bors
- vaj
- 1 db érett avokádó
- ½ citrom leve
- 4 tojások (buggyantáshoz, szeletenként 1 db)
- Díszítéshez: chili pehely, maldon só

A burgonyákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd jól megsózzuk és szitára tesszük 10 percre. Az avokádót félbevágjuk, kimagozzuk és határozott mozdulattal egy kanál segítségével kikanalazzuk, majd szép vékony szeletekre felvágjuk és citromot facsarunk rá, hogy ne barnuljon be.

Toth Marci indiai roszti 1

A burgonyából jól kinyomkodjuk a vizet. Minél több vizet nyomunk ki, annál ropogósabb lesz a rösztink! A kinyomkodott burgonyaszálakat ízesítjük fűszerekkel és egy tojással. Összedolgozzuk, majd egy serpenyőben elkezdjük pirítani úgy, hogy jól lenyomkodjuk. Amikor már egybesült, akkor késhegynyi vaj darabkákat csúsztatunk a serpenyőnk szélére, hogy „aláolvadjon”. Ez a mozzanat is segít abban, hogy még ropogósabb legyen a végeredmény. Betesszük a sütőbe 7-8 percre, utána egy tányér segítségével megfordítjuk, újabb vaj kockákat teszünk a szélére, amit először a főzőlapon pirítunk tovább, majd a sütőben fejezzük be. Szeletelt avokádóval és egy buggyantott tojással tálaljuk. Végén megszórjuk maldon sóval és chilli pehellyel.

 

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.