© 2018 Foodyny.

A jó minőségű gyümölcslevek meglehetősen drágák lettek az elmúlt években, a babáknak szánt gyümölcslevek pici üvegeit sem éppen baráti áron kínálják. Így igazán gazdaságosnak tűnik az ötlet, hogy a kertben termett, vagy a szedd magad akció keretében begyűjtött almát, körtét ilyen módon tegyük el télire.

almale1

A nagyi receptje szerint meg kell pucolni a gyümölcsöket, fel kell kockázni, hozzá kell adni egy rakás cukrot, vízben puhára főzni. Ezután kell botmixerrel pürésíteni, majd hozzáadott vízzel beállítani az ideális sűrűségét, majd felforralni, sterilizált üvegekbe tenni és dunsztban pihentetni.

Na, ez az, ami olyan mennyiségű macera, amelyre csak kevesen vállalkoznak, ráadásul a hozzáadott cukor és a gyakorlatilag rommá főzött gyümölcs miatt vitamin kevesebb, ám felesleges kalória annál több van benne. Van azonban más lehetőség is az elkészítésére, a gyümölcsön kívül pedig mindössze egy gyümölcscentrifugára van szükség. Érdemes olyan gépet beszerezni, amelybe hámozás és a maghéj kiszedése nélkül, nagyobb darabokban is bele lehet tenni a gyümölcsöt. Így tíz perc alatt egy liternyi friss gyümölcslét nyerhetünk ki.

almale2

Sűrű, százszázalékos gyümölcslevünkkel ezután nincs más dolgunk, mint hogy felfőzzük, és amint gyöngyözni kezd, máris tölthetjük sterilizált üvegekbe, hogy aztán menjen a száraz dunsztba. Pár nap után teljesen kihűl, és hosszú hónapokig eláll a hűvös kamra polcán.

Kapcsolódó cikkünk: Így készül a villámgyors ecetes zöld paradicsom

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.