© 2018 Foodyny.

A pasta, vagyis a tészta az olaszok nemzeti ételének számít, azonban szerte a világon rajongás övezi. Nem csoda, hiszen számos formában, ízvilágban elérhető és milliónyi változatban elkészíthető. Tápláló, laktató, megfelelő szószválasztás esetén pedig egészséges és teljes értékű főétel készíthető belőle. Nem csoda, hogy az Egyesült Államokban világnapot szentelnek neki.

pasta

Talán kevesen tudják, de a tészta történelme nem nyúlik vissza az ősidőkre, csupán az újkor zseniális találmánya a többnyire lisztből, tojásból és vízből készülő étel. Nincs azonban egyértelmű információ arra nézve, hogy ki készítette az első tésztát. Van, aki szerint az olaszok, van, aki szerint a kínaiak és megint mások úgy vélik, hogy az etruszkoktól származik. A legvalószínűbb elmélet szerint az arabok hozták Európába, azon belül is a megszállásuk alatt tartott Szicíliába és Andalúziába a durumtésztát, hogy aztán meghódítsa az egész világot.

Kapcsolódó cikkünk: A házi tészta készítésének aranyszabályai

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.