© 2018 Foodyny.

Az egyik fővárosi piacon már javában tart a céklaszezon. Ráadásul jókora méretű friss zöldségeket árulnak igazán olcsón, így mi is vettünk belőle egy hatalmas darabot. Hozzá választottunk egy szintén méretes sárgarépát, így összesen 220 forintot fizettünk. Ennek a két alapanyagnak a felhasználásával pedig fantasztikusan egészséges vega ételt készítettünk.

ceklafasirt1

Hozzávalók:
- egy nagy cékla
- egy nagy sárgarépa
- egy kis fej vöröshagyma
- só, bors, majoranna
- egy tojás
- zsemlemorzsa

A céklát és a sárgarépát lereszeljük, hozzáadunk egy kis fej apróra vágott vöröshagymát, ízesítjük. Beleütünk egy tojást és hozzákeverünk annyi zsemlemorzsát, hogy jól formálható masszát kapjunk. Fasírtokat készítünk belőle, és bő olajban pár perc alatt kisütjük. Rizzsel tálaljuk.

ceklafasirt2

A sárgarépás céklafasírtunk tele van C-vitaminnal, karotinnal és vassal, így a nyálkás, bacilusokkal teli őszi-téli időszakban kiválóan tudjuk vele erősíteni immunrendszerünket. Mindezeken túl pedig igazán olcsó étel, hiszen az alapvető hozzávalók kijönnek, vöröshagymával együtt 250 forintból, ha pedig hozzászámoljuk a rizst is, akkor sem költünk 350 forintnál többet rá.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.