© 2018 Foodyny.

A szokásos piacozásunk alkalmával csodálatos és hatalmas, friss karalábékat találtunk, melyek láttán egyértelmű volt, hogy el kell készítenünk egy jókora adag töltött karalábét. Ráadásul mellette igazán szép padlizsánokat is lehetett kapni így minden adott volt egy tökéletes vegetáriánus töltött karalábéhoz. A karalábé 200 forintba került, a padlizsán pedig 290, így nem költöttünk túlságosan sokat az egészséges és tápláló ételünkre.

karalabe1

Hozzávalók:
- egy nagy karalábé
- egy közepes padlizsán
- egy kis vöröshagyma
- só, bors, egy gerezd fokhagyma
- sajt

karalabe2

A padlizsánt tepsibe tesszük, és sütőben megsütjük. Még forrón lehúzzuk a héját, aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a kis fej vöröshagymát, valamint a gerezd fokhagymát és pürésítjük. Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint. Megpucoljuk, majd kettévágjuk a karalábét, kivájjuk a közepét, és beletöltjük a padlizsánpürét. Reszelt sajttal megszórjuk, és sütőben nagyjából harminc perc alatt készre sütjük.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.