© 2018 Foodyny.

A piacon lassan tetőfokára hág a zöldségszezon. Igazán olcsón lehet beszerezni az olyan egészséges alapanyagokat, mint a sütőtök, a sárgarépa vagy az édesburgonya. Ráadásul a csirkecomb is kevesebbe kerül a szokásosnál, így aztán teljes értékű őszi vacsorát készítettünk négy főre, kevesebb mint ezer forintból.

csirke

A csirkecombért 520 forintot fizettünk, a fél sütőtök 120 forintba került, egy nagy édesburgonyát 100 forintért raktunk a kosarunkba, a hatalmas sárgarépa pedig szintén egy százas volt. Felkaptunk még 80 forintért egy paradicsomot is, így 820 forintot hagytunk ott.

Hozzávalók:
- egy kiló csirkecomb
- fél sütőtök
- egy nagy édesburgonya
- egy sárgarépa
- olívaolaj
- só, bors, rozmaring

csirke2

A zöldségeket megpucoljuk, felkockázzuk, a tepsi aljára tesszük, olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal meghintjük. A csirkecombokat bevagdossuk, ízesítjük kedvünk szerint, meglocsoljuk olívaolajjal és ráfektetjük a zöldségágyra. 145-150 fokos sütőben 40 percig sütjük, majd 200 fokon a bőrét is ropogósra sütjük.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.