A hagyományos New England desszert, vagy más néven indián puding receptjének gyökere még az angol gyarmatosítók idejére nyúlik vissza. Az idők folyamán azonban teljesen átalakult, miután az eredetileg búzával készült édességet egy bizonyos korszakban a gabonahiány miatt kukoricaliszttel helyettesítették. A telepesek ugyanis a bennszülött népektől tökéletesen el tudták sajátítani a kukoricatermesztés csínját-bínját, így hamarosan étkezésük egyik alappillérének számított.
Az indián puding tehát kukoricalisztből készül, egyes változataiban a tejet vízzel helyettesítik, melasszal vagy juharsziruppal édesítik. A tökéletes ízét fahéjjal, őrölt gyömbérrel érik el, hogy aztán vajjal és tojással tegyék krémessé az állagát, majd mazsolával és dióval gazdagítsák.
Úgy tudni, az indián puding receptjét elsőként egy 1900-ban megjelent szakácskönyvben jelentették meg, a XX. században pedig már kereskedelmi forgalomban is kapható volt. Napjainkban csak az őszi-téli időszakban kerül az éttermek kínálatába, gyakran vanília fagylalttal vagy tejszínhabban tálalva.
Fotó: Simply Recipes
Kapcsolódó cikkünk: Csokoládés-kávés torta sütés nélkül