© 2018 Foodyny.

A magyar konyha egyik alapvető eleme a vöröshagyma, amely gyakran csal könnyeket a háziasszonyok szemébe. Egy korábbi cikkünkkel kapcsolatban az egyik kedves kommentelőnk megosztotta velünk praktikáját, miként ússza meg, hogy patakokban folyjon a könny a szeméből, miközben hagymát aprít. Kipróbáltuk, és tényleg működik.

hagymaapritas1

Katalin egy cikkünk alatti hozzászólásában lerántotta a leplet házi praktikájáról. Egyszerre nagyobb mennyiségben vásárol vöröshagymát, amit megpucol, majd aprítógépbe adagol. A konyhai eszköz pár másodperc alatt tökéletesre aprítja a vöröshagymát anélkül, hogy szemünket egy pillanatig is irritálná a kicsapódó aroma. Ezt követően kisebb adagokat folpackba csomagol, majd a fagyasztóba teszi, hogy felhasználás előtt csak ki kelljen onnan kapni.

hagymaapritas

Kipróbáltunk olvasónk módszerét, és valóban működik. Igaz, amikor az aprító tetejét leemeljük, hirtelen felcsap a vöröshagyma aromája, de még ez is kisebb kellemetlenséget okoz, mintha hosszú ideig darabolnánk a fejeket. Mi is betettük a fagyasztóba az adagokat, majd kétféle módon használtuk fel a megdermedt vöröshagymapüréket. Először hagytuk, hogy szobahőmérsékleten kiolvadjon, és úgy dobtuk olajra dinsztelni. A vöröshagyma kicsit veszített az aromájából, az intenzitásából, viszont pontosan úgy viselkedett pirítás közben, mintha frissen aprítottuk volna. Másodszor fagyottan tettük rá az olajra, így azonban nem egyenletesen pirult át a vöröshagyma, sőt, bizonyos részei kissé megégtek közben.

hagymaapritas3

A legjobban tehát akkor járunk, ha a mélyhűtőbe adagolt vöröshagymát felhasználás előtt kiolvasztjuk, azonban valóban jelentős időt és energiát spórolunk Katalin aprítógépes és fagyasztásos technikájával. Köszönjük a tippet!

Kapcsolódó cikkünk: Ezért könnyezünk hagymavágás közben

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.