© 2018 Foodyny.

A hétköznapi rohanásban gyakran hideget eszünk vacsorára, pedig tíz perc alatt fantasztikus húsgolyót lehet összedobni egyetlen eszköz segítségével. Az olaj nélküli fritőzben ugyanis, a légkeverésnek köszönhetően nyolc perc alatt tökéletesre sül a fasírt.

husgolyo

Hozzávalók:

  • 70 deka darált hús
  • egy bögre zsemlemorzsa
  • egy kis csokor petrezselyem
  • só, bors, fokhagymagranulátum
  • 2 tojás
  • mozzarellagolyók

 

A darált húst fűszerezzük, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, üssünk rá két tojást, öntsük bele a zsemlemorzsát, és gyúrjunk belőle homogén masszát. Vegyünk ki kisebb adagot belőle, a közepébe helyezzünk el egy szem mozzarellát, majd formázzunk belőle tökéletes golyókat. A fasírtokat sorakoztassuk az olaj nélküli fritőzbe, majd kétszáz fokon nyolc perc alatt süssük készre. Friss salátával, egy kevés balzsamecettel meglocsolva tálaljuk.

Kapcsolódó cikkünk: Sütőtökös rétes az ősz sztárja

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.