© 2018 Foodyny.

Annak ellenére, hogy az utóbbi évtizedekben nem volt olyan enyhe a november, mint most, a fagyok előbb-utóbb beköszöntenek. A madaraknak pedig hamarosan élelem után kell nézniük. Ha nincs a kertünkben egy vérbeli vadászkutya, vagy egy mindenre elszánt cica, készítsünk madáretetőt egyetlen tejesdobozból, és töltsük meg mindenféle finomsággal, hogy segítsünk nekik.

madareteto

Fogjunk egy kiürült tejesdobozt, és fessük le egyszínűre akrilfestékkel. Az aljától egy ujjnyira fúrjunk lyukat, majd az alsó egyharmadától indulva sniccerrel vagy éles ollóval vágjunk ki egy ablakot. Ezen a nyíláson keresztül tud majd a madár magokat csipegetni.

A tejesdoboz tetejére ragasztópisztollyal erősítsünk fel régi fahéjrudakat vagy egy-egy darab kérget, és kötözőmadzagot. A doboz aljára fúrt lyukba pedig nyomjunk egy vékony ágat, hogy a madár le tudjon rá szállni. Amikor a ragasztó mindenhol megszáradt, töltsük meg a doboz alját magokkal és diódarabokkal, végül akasszuk fel egy ágra, és várjuk, milyen szépséges madarak látogatnak meg bennünket.

Kapcsolódó cikkünk: Újrahasznosítás: készítsen tolltartót PET-palackból!

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.