© 2018 Foodyny.

A lencsét fogyasztani nem csak újévkor lehet, hiszen tele van a szervezetünk számára rendkívül fontos tápanyagokkal. Kiváló fehérjeforrás, ráadásul elképesztően laktató, tápláló. Mindezeken túl kiadós is, már 25 deka lencsefőzelékkel jóllakik az egész család, ha pedig kenyérre kenhető pástétomot készítünk, mindössze tíz dekára van szükségünk az olcsó, de igazán finom ételhez.

 lencsepastetom

Az alapvető élelmiszerek meglétével számolva a pástétom mindössze 150 forintba kerül, amihez ha veszünk még fél kiló rozskenyeret, akkor is 500 forint alatt maradunk. 10 deka lencse ugyanis a piacon 100 forint, egy pici fej vöröshagymáért pedig 50 forintnál többet biztosan nem kell fizetnünk. Ha azonban ez is rendelkezésünkre áll, akkor tényleg filléres ételt készíthetünk.

Hozzávalók:
- 10 deka lencse
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 evőkanálnyi olaj, lehetőség szerint extra szűz olívaolaj
- só, bors, babérlevél

A lencsét válogassuk ki, alaposan mossuk meg, és egy éjszakára áztassuk be. Másnap öntsük le róla az áztatólevet. A vöröshagymát aprítsuk fel, kis olajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a lencsét, öntsük fel vízzel. Tegyünk bele sót, borsot, babérlevelet, majd letakarva nagyjából 30 perc alatt főzzük puhára. Botmixer segítségével pürésítsük. Kóstoljuk meg, ha szükséges fűszerezzük még ízlésünk szerint.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.