© 2018 Foodyny.

Az ünnepek közeledtével szeretnénk egyre inkább körbevenni magunkat a karácsony ízeivel, illataival, hangulatával. Tökéletesen megalapozhatjuk mindezt egy csésze forró, fűszeres tejeskávéval.

mezeskalacsos tejeskave

Hozzávalók:
- egy adag eszpresszó
- mandulatej
- cukor vagy édesítőszer
- fahéj, őrölt szegfűszeg vagy kardamom
- növényi tejszínhab

Az eszpresszó és a mandulatej segítségével készítsük el ízlésünknek megfelelően a tejeskávét. Adjunk hozzá egy kevés cukrot, egy csipet fahéjat és szintén egy kevés őrölt szegfűszeget. Ha kicsit pikánsabb ízre vágyunk, a fahéj és a szegfűszeg helyett próbáljuk ki egy késhegynyi kardamommal vagy egy ici-pici, frissen reszelt szerecsendióval.

Nyomjunk a tetejére egy jókora adag tejszínhabot, és szórjuk meg egy kevés fahéjjal. Forrón fogyasszuk!

Kapcsolódó cikkünk: Készítsen kávéházi minőségű eszpresszót otthon!

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.