© 2018 Foodyny.

November közepén volt szerencsénk ellátogatni Rovaniemibe, a Mikulás hazájába, ahol magával Joulupukkival is találkozhattunk az irodájában. Bár a látogatás villámgyors volt, egyetlen kérdést feltehettünk számára, évtizedes tévhitet oszlatva el ezzel.

mikulas

Fotó: Flickr

A gyerekek december 5-én este kipucolják csizmáikat, kekszet és egy pohár tejet tesznek az asztalra, így várják, hogy másnap reggelre megérkezzen a Mikulás. A Foodyny azonban kiderítette: nem ez az igazi Mikulás kedvenc étele. Személyesen, az irodájában kérdeztük meg tőle, mit fogyaszt a legszívesebben.

– A tradicionális finn rizspudingot szeretem a legjobban – mondta kedvesen Joulupukki, miután kezet fogott velünk az irodájában. Ezután már nem volt időnk hosszabban beszélgetni vele, hiszen gyerekek tucatjai álltak sorba a közös fénykép reményében. Viszont így már nemcsak mi, hanem a Foodyny gyerekolvasói is tudják, mit kell készíteni ahhoz, hogy a Mikulás nagyon elégedett legyen, amikor ellátogat hozzánk ajándékaival. Lehet, hogy a rizspuding láttán még a virgácsot is a puttonyában felejti.

Így készítsük el a Mikulás kedvenc ételét

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.