© 2018 Foodyny.

Karácsonykor a családtagokat, barátainkat, munkatársainkat meglephetjük házi készítésű gasztroajándékokkal is.

Egészségtudatos szeretteink számára tökéletes választás lehet a házi granola, amely kiváló reggelinek is, így amíg ki nem ürül a befőttesüveg, garantáltan ránk fognak gondolni falatozás közben.

granola1

Hozzávalók két nagy vagy négy kisebb befőttes üveghez:
● 4 csésze zabpehely
● 1 csésze kókuszreszelék
● 1 csésze zúzott mandula
● 1/2 csésze lenmag
● 1/3 csésze kókuszolaj
● 1/3 csésze házi méz
● 1 vaníliarúd kikapart belseje
● 1/4 csésze eritrit
● egy csipet só

Összekeverjük egy nagy tálban az összes hozzávalót, majd sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és előmelegített sütőben 160 fokon 10-15 percig sütjük. Átkeverjük, majd újabb 5 percig sütjük. Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd adagoljuk két nagyobb, vagy négy kisebb üvegbe.

Szorítsuk rá az üveg tetejét, vágjunk rá karácsonyi mintázatú anyagból kis terítőt, és szalaggal kössük rá. Dekorpapírból vágjunk ki tetszőleges formájú címkét, gyönyörű betűkkel írjuk rá, hogy "Házi granola". A tetejét lyukasszuk ki, és erősítsük szintén a befőttesüvegre.

Kapcsolódó cikkünk: Tálalási tipp: Így készül a tökéletes smoothie bowl

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.