© 2018 Foodyny.

Már többször megfordult a fejemben, hogy, ha végre készülne egy konyhán játszódó magyar film, akkor vajon ki játszhatná a séfet, ki az, aki hitelesen alakíthatna egy feltörekvő, a világot meghódítani akaró séfet? Nem kell tovább keresni, megtaláltam: Anger Zsolt.

Anger Zsolt magnalica vacsora

Utóbbi időben az Aranyélet című nagy sikerű sorozatból ismerhetjük. Sokoldalú, rendkívül közvetlen természetű férfiú, mondhatnám, több mint színész, amivel csak azt próbálom érzékeltetni, hogy Zsolt, ha nem színész lenne, akkor is egy fejjel kiemelkedne a szürkeségből, mert igazi tehetség, érző ember, férfi a javából.

Zsolt, aki észveszejtően vonzódik a kulináriához, most végre egy belvárosi étterem konyháján, a Di Vin Porcellóban kipróbálhatta konyhafőnöki képességeit. De nemcsak a nevét adta, nemcsak markírozta a szerepet, hanem teljes fegyverzetben, többnapos előkészületet követően, a készséges konyhai személyzettel és Németh Péter séffel brutális mangalicavacsorát rittyentettek. Zsolt a Monte Nevado által biztosított mangalicára osztotta a sztárszerepet, maga pedig karmesterként levezényelte a kétestés vacsorasorozatot. És mondhatom, hogy nem elsősorban az ismert színésznek szólt a mindkét estén felcsattanó vastaps, hanem egyértelműen a konyhai teljesítményének.

Nézzük sorban, mit kaptunk: bemelegítőnek körtés édesburgonya-krémleves, mangalica sonkachipsszel és marinált körtével. A körte-édesburgonya párosítás telitalálat, még akár erőteljesebb kivitelben is bírtam volna, de így is működött, diszkrét felvezetése a további mangalicatobzódásnak.

Anger Zsolt mangalica vacsora1

Előételnek: pulled pork szendvics mangalicatarjából, házi buciban, szalmaburgonyával és tárkonyos házi majonézzel. Zsolt elegánsan bebizonyította, hogy a streetfood műfajában is otthonosan mozog. Az étel minden porcikája a helyén volt, a majonéz még ezen belül is kimagaslott. A mangalicatarja telitalálat ebben a kompozícióban, bizonyíték arra, hogy minden műfajban képes tarolni.

Anger Zsolt mangalica vacsora2

Az első főétel: mangalica szűz Wellington, grillezett ördögszekérgombával, langyos koktélparadicsom-salátával. Zsolt nem az a megúszós fajta, ha ideiglenesen is, de átveszi a hatalmat a konyhában, akkor valami igazán káprázatos látvánnyal és ízzel kell előrukkolnia. Sikerült.

Anger Zsolt mangalica vacsora3

A második főétel: rózsaszín mangalicakaraj, juhtúrós polentapogácsával, mogyoróvajas sültalma-mártással. Totalitásra törekvő kompozíció, ha csak ezt ettem volna az est folyamán, akkor is éppen elég bizonyítékot szereztem volna arra, hogy Anger séf érti a dolgát.

Anger Zsolt mangalica vacsora4

A desszert: csokoládés tányérdesszert, mangalicatepertővel. Köztudott, hogy a tepertő és a jófajta csoki jól összeférnek egymással, itt is ez történt. Feltűnésmentesen, egymásba ölelkezve nagy szeretettel.

Anger Zsolt mangalica vacsora5

Zsolt, amilyen ő maga is, robusztus, dinamikus, faltól falig ízekkel operáló séfként mutatkozott be, kulináris értékei mögött felcsillan személyes varázsa is, és e kettő együtt tette kivételessé ezt az estét.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.