© 2018 Foodyny.

Karácsonykor nemcsak az ajándékozással, de az ünnepi asztalra tett ételekkel is fantasztikus élményt nyújthatunk szeretteinknek. Érdemes ilyenkor különlegesebb alapanyagokat felhasználni.

Tischler Petra, a Fishmarket szakértője összegyűjtött három olyan ünnepi halételt, amellyel garantáltan nem tudunk mellényúlni. Ráadásul most kísérleteznünk sem kell, mert egy-egy praktikát is megoszt velünk a séf.

1. Lazac

lazac

A lazac kiváló választás lehet az ünnepi menüsor megkoronázására, mivel könnyű hozzájutni, egyszerűen fel lehet dolgozni, és nagyon kedvelik az emberek. Serpenyőben érdemes medium rare állapotig sütni. Mielőtt azonban nekilátnánk a sütésnek, készítsünk egy száraz sópácot. Egy nagy halfilé esetében egy kiló cukrot, egy kiló sóval keverjünk össze, reszeljük hozzá hat darab citrom héját, hogy jó citrusos íze legyen. A száraz sópácot két óra elteltével mossuk le a halról, majd bőrén pirítsuk meg egy serpenyőben.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.