2. Ördöghal
Az ördöghal azért különösen jó választás, mert az állaga nagyon hasonlít a húséhoz, így még a halaktól ódzkodók is örömmel fogyasztják majd. Sóoldatot készítsünk hozzá, ami átjárja majd az egész halat. Adott mennyiségű vízhez öt százalék mennyiségű sót adjunk, kerülhet bele egy kevés lime leve is. Annyit készítsünk, hogy elfedje az egész halat. Ha nagyjából 200 grammos filéket veszünk, elegendő, ha 20-30 percig pihentetjük benne. Vegyük ki a sóoldatból, szárítsuk le, és süssük tökéletesre.
3. Szentjakab kagyló
Elképesztően könnyű elkészíteni a Szent Jakab kagylót. Az alját és a tetejét sózzuk, pici borsot szórunk rá. Forró serpenyőbe tesszük, és elkezdjük pirítani. Mivel nagyjából három perc alatt megsül, már minden köretelemnek készen kell lennie, amikor nekilátunk a pirításnak. Fontos, hogy sütés közben ne rázogassuk, ne piszkáljuk. Egy-másfél perc elteltével nézzünk alá óvatosan. Ha szép gesztenyebarna kérget kapott, fordítsuk meg, és további egy percig pirítsuk a másik oldalát is.
Kapcsolódó cikkünk: Kulináris párhuzamos valóság