A Le Chef nyilvánosságra hozta a világ száz legjobb séfjének listáját. Az élen Arnaud Donckele, a Saint Tropez-i Vague d'Or étterem séfje végzett. Ezüstérmet kapott Michel Trosgros, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a holland Jonnie Boer állhatott fel.
A világ legjobb szakácsainak első tíz helyezettje közül öt Franciaországból származik, így meglehetősen felülreprezentált lett a francia gasztronómia. Különösen igaz ez, ha megnézzük a dobogót, amelynek első két helyén Arnaud Donckele és Michel Troisgros francia séfek állnak. Csak mögéjük tudott felkerülni a listára a világhírű holland séf, Jobbie Boer. Ez azonban csak a jéghegy csúcsa. Az elmúlt két évben a száz legjobb szakács között 35, illetve 41 volt francia.
Mint ismert, a Le chef listáját két és három Michelin-csillagos szakácsok állítják össze: öt olyan séfet kell mondaniuk, akit a szakma legjobbjainak tartanak, és közülük ki kell emelniük azt az egyet, akit a lista élén szeretnének látni.
Ezek alapján így alakult az első tíz helyezett köre:
Sajnos magyar séf ezúttal sem került a Le Chef listájára.
Kapcsolódó cikkünk: A legendás francia séfnek lesújtó véleménye van a Michelinről