Az ambrózia gyümölcssaláta egy igazi téli vitaminbomba, mivel a klasszikus recept szerint hazánkban a téli szezonra jellemző gyümölcsökből készül.
Az ambrózia szó a görög mitológiából ered, az istenek nektárját hívták így, mely erőt és halhatatlanságot adott számukra. Magát a kifejezést ma már főként a különösen ízletes, jó illatú ételekre és italokra használjuk. Pontosan olyan finomságokra, mint a nevét viselő gyümölcssaláta.
Az hagyományos ambrózia salátát az 1800-as évek végén készítették elsőként citrusfélékből és kókuszból, az eredeti recept szerint hűvös helyen egy éjszakát pihentetni kell fogyasztás előtt. A modern változatokhoz gyakran adnak ananászt, dióféléket, almát és banánt, és nem egyszer joghurttal, tejszínhabbal is dúsítják.
Kapcsolódó cikkünk: A nap receptje: Ötperces őszi saláta