© 2018 Foodyny.

2017 novemberében jelent meg Bezzegh Éva 12 hónap címet viselő első receptkönyve, az Artbeet kiadó gondozásában, ami a következő évben elnyerte a világ legnagyobb zsűrizett dizájnversenye, az A’ Design Awards ezüst minősítését ‘grafika és vizuális kommunikáció’ kategóriában, valamint a 2018-as Magyar Fomratervezési Díj egyik kiemelt pályamunkájaként kiállításra került. A megkapó képi világú, nagy formátumú, 360 oldalas kötet a világ számos konyhájának ízét felvonultató, szezonális saláták témáját járja körbe. A kiadvány egy teljes éven át követi nyomon a táj és a hangulatok változásait úgy a tányéron, mint a természetben és a mindennapjainkban. Egyedi, letisztult látványvilága Laki Eszter munkáját dicséri, az oldalakat Török-Bognár Renáta bámulatos ételfotói, évszakokon átívelő táj- és életképei illusztrálják. A kötet hiánypótló a témában: amellett, hogy egyedülálló, tematikus receptgyűjtemény, csodálatos, művészi kivitelezésű könyvélményt is ígér. A könyvet és az abban szereplő további 96 eredeti receptet, keressétek a webáruházunkban!

Mától, 28 alkalommal, hetente kétszer hozunk Évától egy-egy olyan receptet, amit a könyvben nem találhatnak meg. 

CITROMOS SZEZÁMOLAJAS NYERS GOMBA CUKKINISALÁTA PIRÍTOTT PEKÁNDIÓVAL PARMEZÁNNAL FÜRJTOJÁSSAL

 

Citromos-szezámolajas nyers gomba-cukkinisaláta pirított pekándióval, parmezánnal, fürjtojással

A megmosott gombát héjastól, szárastól lehellet vékony szeletekre gyalulom, és elterítem egy tányéron. A megmosott cukkiniből egy zöldséghámozóval szalagokat vágok, és elosztom a gombán. A tálat citromlével és szezámolajjal locsolom meg. Az előzetesen 2 perc alatt lágyra főzött fürjtojásokat a salátán félbe vágva elrendezem. Szintén zöldséghámozóval lehántok néhány csíkot a citrom héjából, és gyufaszálra szelem, majd rászórom a zöldségekre. Végül a kompozíciót meghintem az előzetesen száraz serpenyőben lepirított, majd durvára aprított pekánnal, a parmezánforgáccsal, ízlés szerint sóval, és tekerek mindenre borsot. Én most így fogyasztottam, de kevés füstölt tokhal is jól áll neki.

Hozzávalók 1 személyre:

4 fej nagyobb barna csiperkegomba
1 közepes cukkini
1 ek szezámolaj
1 gerezd citrom leve
kevés citromhéj
2 ek parmezánforgács
2 ek pekándió
6 db fürjtojás
Maldon sópelyhek
frissen őrolt bors

Éva

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.