© 2018 Foodyny.

Vajda Pierre a FOODYNY szakértőjeként rendre megosztja velünk zseniális receptjeit. Most egy olyan pulykát süt, amilyet az amerikai filmekben láthatunk.

A pulykátnak megtölthetjük a hasát is, de mellé is mehetnek a tepsibe a hozzávalók. A bőre alá szalonnát teszünk, besózzuk, és egy egész éjjel a hűtőben állni hagyjuk. Sütés előtt egy kevés zsályát még teszünk a bőre alá. Egy egész narancsot félbe vágva a hasa részébe töltünk kakukkfűvel, ezt a tálalásnál is fel tudjuk majd használni.

Édesköményt, sárgarépát és fokhagymát felvágva mellé dobunk, ebből kapjuk a végén a mártásnak valót. Borsozzuk, majd füstölt sonkás alaplével, fehérborral és szőlőmagolajjal (esetleg olivaolajjal) megöntözzük.

Alufóliába csomagoljuk és a 250 fokos sütőben kb. 3 órát át bent tartjuk. Levesszük a fóliát, és a saját levével meglocsoljuk. Közben 140 fokra állítjuk a sütőt, és nagyjából két órára visszatesszük a pulykát.

Ha megsült, kivesszük a tepsiből, a levét leszűrjük egy lábosba, besűrítjük, majd ezzel tálaljuk.

Hozzávalók:

4,5-6 kg bébipulyka

Só, bors

1 narancs

fokhagyma

friss zsálya

friss édeskömény

friss sárgarépa

alufólia a sütéshez

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.