© 2018 Foodyny.

Vajda Pierre a FOODYNY szakértőjeként rendre megosztja velünk zseniális receptjeit.

Elkészítés

Kevés gyömbért a rákfarkakhoz reszelünk, rányomunk egy-két gerezd fokhagymát, olívaolajat öntünk rá, és összekeverjük. Belefacsarjuk egy fél narancs levét, megszórjuk kakukkfűvel és borssal, majd félretesszük.

Egy fej vöröshagymát szeletekre vágunk, kevés fokhagymával olívaolaj és vaj keverékén megfonnyasztjuk. Közben összevágjuk a zöldségeket. Hozzáöntünk fehérbort, ha elpárolgott, teszünk bele kb. 2 evőkanál vörös curry pasztát. Ehhez a krémes alaphoz keverjük az összevágott zöldségeket és a bambuszcsíkot. Hagyjuk pirulni, majd felöntjük az alaplével, felforraljuk és kb. 20 percig főzzük. Hozzátesszük a kókusztejet és a limelét, ízlés szerint.

Újhagymát, koriandert és petrezselymet aprítunk a tálaláshoz, kis tálkákba tesszük - ezekkel szórjuk meg a levest a végén.

Füstösre hevítünk egy serpenyőt, és beleszórjuk a rákfarkakat, hirtelen, rövid idő alatt sütjük. Fehérborral megöntözzük, amit 1-2 perc alatt elforralunk.

Tálalás

A levest tányérba szedjük, megszórjuk ízlés szerint az előre felaprított fűszerekkel, és beletesszük a rákot.

 

Hozzávalók

Olivaolaj
Vaj
Hal alaplé
Vörös curry paszta
Fehérbor
Kókusztej
Limelé
Kakukkfű
Fokhagyma
Gyömbér
Rákfark
Koriander
Friss zellerzöld
Friss újhagyma
Friss petrezselyem
1 fej vöröshagyma
Zeller
Fehérrépa
Paradicsom
Sárgarépa
Édeskömény
Citromnád
Bambuszcsíkok

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.