© 2018 Foodyny.

Új év, új konyhai trendek. Míg a tavalyi évet a minimalizmus és a rózsaszínes arany kiegészítők határozták meg, addig 2019 számos remek konyhai megoldást tartogat a számunkra. Ha átalakítanánk otthonunk egyik központi helyét, vagy csak egy gyors tuningra vágyunk, érdemes inspirációkat merítetünk az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb belsőépítészétől, Natalie Meyers-től.

konyha1

A szakértő szerint az idei év konyháit három trend befolyásolja majd. Az egyik a természetes kövek használata, a másik a gyöngyház színű kiegészítők beépítése, a harmadik pedig a két-tónusú bútorzat telepítése. Úgy véli, mivel a térkő rusztikus hangulatot teremt a konyhában, a természet-közeli stílus kedvelőinek tökéletes választás lehet akár a főfalra, akár munkalapként használva. Nagyméretű konyhák esetében a díszköveket akár a mennyezetig is telepíthetjük, a látvány monumentális és lenyűgöző lesz.

konyha2

A gyöngyház-szín a konyhaszekrények előlapján, a szellőzőnyílásokon, a konyhasziget homlokzatán szemet gyönyörködtető látványt tud biztosítani, ráadásul letisztult, modern és finom hangulatot kölcsönöz a helyiségben. Ennél már csak akkor tudunk még hatásosabb eredményt elérni, ha a gyöngyház árnyalatait mélyebb tónusú szekrényekhez társítjuk egyfajta ellenpólusként. Sokakat taszít a gondolat, hogy a teljes szekrénysor ne egyszínű bútorzatból álljon, ha azonban ráérzünk arra, hogy mely árnyalatokat érdemes összepárosítani, garantáltan egyedi helyiséget tudunk kialakítani.

konyha3

A kiegészítők terén a belsőépítész szerint a gyöngyház mellett a matt fekete, retró stílusú lámpatestek is visszatérnek a divatba, így érdemes átnézni a nagymama padlásán rejlő kincseket, hiszen lehet, hogy egy több ezer dolláros dizájner darab autentikus változata hever az egyik dobozban.

Forrás: House Beautiful

Fotók: Nicole Franzen, Nancy Nolan

Kapcsolódó cikkünk: Lenyűgöző konyhai eszközöket dob piacra a Dolce & Gabbana

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.