© 2018 Foodyny.

A csontritkulás többnyire az idősebb hölgyeket érinti, egyes statisztikák szerint minden második ötven éven felüli nő tapasztalhatja a problémát. A genetika mellett az életvitelünk is jelentősen befolyásolja, hogy milyen mértékű csontritkulás alakul ki nálunk. A dohányzás, az inaktív életmód, a magas alkoholfogyasztás nagymértékben növeli a csontritkulás kialakulásának kockázatát. Annak ellenére, hogy a rizikófaktort minimalizálni nem tudjuk, bizonyos élelmiszerek rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk csontjaink egészségéért.

Érdemes rendszeresen fogyasztani olyan zöldségeket, gyümölcsöket és tejtermékeket, amelyek nemcsak magas kalciumtartalommal rendelkeznek, hanem elősegítik a felszívódását is. Összegyűjtöttünk öt olyan élelmiszert, amelyet még a vegánok is fogyaszthatnak a kalciumpótlás érdekében.

Kelbimbó

kelbimbo

A kelbimbó esszenciálisan tartalmaz minden olyan vitamint és ásványi anyagot, amely elősegíti a csontok mineralizációját, erősödését. Mindezeken túl még a WHO által javasolt napi K-vitamin-bevitel több mint kétszázszorosát is tartalmazza, így mindenképpen érdemes beilleszteni étrendünkbe.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.