© 2018 Foodyny.

A Fine Dining Lovers publicistája, Hugo McCafferty meglehetősen furcsa jövőképét festette le az éttermeknek legutóbbi írásában. Szerinte a jövő konyhája ugyanis tényleg csupán egy konyha lesz, ahol a szakácsok az elkészült ételeket nem futároknak adják át, hanem egy drónnak, ami leszállítja azt.

drones

Úgy véli, ez még csak a kezdet, ugyanis víziója szerint néhány évtized múlva a szakácsok munkáltatói sem az étterem, vagyis inkább konyhatulajdonosok lesz, hanem olyan nagy webáruházak, mint például az Amazon. A konyhák pedig ipari méretűek lesznek, ahol a legtöbb folyamatot már automatizálni fogják. A publicista szerint minden jel ebbe a lelketlen irányba mutat, amit 2018. statisztikái is alátámasztanak. Soha még nem dübörgött annyira az étel házhoz szállító piac, mint tavaly.

A publicistának már csak azért is igaza lehet, mert számos drónt gyártó vállalat elnyerte már a tesztelés jogát, mely immáron nem egy hagyományos teszt, hanem a hivatalos megfogalmazás szerint "integrációs program". Ilyen az Uber San Diego-i programja is, aminek értelmében drónok segítségével próbálnak ételt házhoz szállítani. A cég elnök-vezérigazgatója szerint ez a mobilitás kulcsa, és ahogy fogalmaz: "szükségünk van repülő hamburgerekre, amelyek bármelyik városba el tudnak jutni".

Az tehát biztosnak tűnik, hogy a drónok jelentik a házhozszállítás jövőjét, de vajon igaza lesz Hugo McCafferty-nak, és ez tényleg az éttermek megszűnéséhez és lelketlen ellátási lánc kiépüléséhez fog vezetni? Majd kiderül...

Kapcsolódó cikkünk: Függőleges gazdálkodás a jövő?

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.