2017 novemberében jelent meg Bezzegh Éva 12 hónap címet viselő első receptkönyve, az Artbeet kiadó gondozásában, ami a következő évben elnyerte a világ legnagyobb zsűrizett dizájnversenye, az A’ Design Awards ezüst minősítését ‘grafika és vizuális kommunikáció’ kategóriában, valamint a 2018-as Magyar Fomratervezési Díj egyik kiemelt pályamunkájaként kiállításra került. A megkapó képi világú, nagy formátumú, 360 oldalas kötet a világ számos konyhájának ízét felvonultató, szezonális saláták témáját járja körbe. A kiadvány egy teljes éven át követi nyomon a táj és a hangulatok változásait úgy a tányéron, mint a természetben és a mindennapjainkban. Egyedi, letisztult látványvilága Laki Eszter munkáját dicséri, az oldalakat Török-Bognár Renáta bámulatos ételfotói, évszakokon átívelő táj- és életképei illusztrálják. A kötet hiánypótló a témában: amellett, hogy egyedülálló, tematikus receptgyűjtemény, csodálatos, művészi kivitelezésű könyvélményt is ígér. A könyvet és az abban szereplő további 96 eredeti receptet, keressétek a webáruházunkban!
Ez a recept a könyvben nem található meg.
Hozzávalók 1 személyre:
2 ek szőlőmagolaj
1 kecske camembert
1 alma
1 kisebb fekete retek
kevés citromlé
1 mandarin
1 marék madársaláta
1 marék dió
1 marék gránátalmamag
2 ek dióolaj
1 ek juharszirup
só, frissen őrölt bors
A sajtot egy felhevített, beolajozott rácsos vasserpenyőben elkezdem közepesnél kicsit magasabb lángon grillezni, időnként megfordítom. A megmosott almát és retket héjastól vékonyra gyalulom, az almák magos közepét kiszúrom. A szeleteket váltva egy tányéron elrendezem, majd megcsorgatom kevés citromlével és juharsziruppal. A kompozíció közepébe halmozom a madársalátát. Az alma és a retek tetején elosztom az előzetesen kifilézett mandarinszeleteket, megszórom a gránátalmamagokkal, morzsolok rá diót, meghintem sóval és tekerek rá borsot. Végül a tál közepébe teszem a forró, belül folyós sajtot, és az egész salátát megöntözöm dióolajjal.
Éva