© 2018 Foodyny.

Összegyűjtöttünk néhány nyomós okot arra, miért ne fogyasszunk alkoholt fogyókúra során, és megtaláltuk a kiskaput is.

koktel

A fogyókúrák túlnyomó többsége vagy a kalóriát vagy a szénhidrátot számolja, illetve korlátozza. Mivel az alkoholos italok zöme szénhidrát, üres kalóriaként, érdemi tápanyagtartalom nélkül visszük be a szervezetünkbe. A diétás étrendek összeállítói ezért hangsúlyozzák, hogy kerüljük a fogyókúra ideje alatt a fogyasztásukat.

Az alkohol fogyasztása több szempontból sem szerencsés a fogyókúra ideje alatt. Amellett, hogy jelentős mennyiségű szénhidrátot viszünk be a szervezetünkbe, az alkoholos italok még az étvágyunkat is fokozzák, evésre késztetnek bennünket. Sörkorcsolyákat, rágcsálnivalókat falatozunk, de az is megtörténhet, hogy a vércukorszintünk annyira destabilizálódik, hogy falási roham tör ránk, így jelentős mennyiségű ételt is elfogyaszthatunk. Ráadásul az alkohol megköti a vizet, lelassítja a keringésünket, így a felesleges víz csak napok múlva távozik a szervezetünkből. Ez pedig egyet jelent azzal, hogy a mérleg többet fog mutatni, mint azelőtt.

bor

A szakértők szerint ezért érdemes a diétánk alatt teljes mértékben kerülni az alkoholt, ha azonban mégis koccintanánk egyet, válasszunk egy pohár száraz fehérbort. Ez ugyanis csupán 70 kalóriát tartalmaz, szemben a 300-500 kalóriás koktélokkal, likőrökkel. Szénhidráttartalma is csekély, 3-3,5 gramm körül mozog, így szigorú diéta mellett is belefér egy-egy pohár belőle.

Kapcsolódó cikkünk: TOP 3 pezsgő alapú koktél

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.