© 2018 Foodyny.

A tej sok vitát kiváltó alapélelmiszer. Az ellenzői azt állítják, hogy a kisborjú számára szükséges tápanyagokat tartalmazza, azaz emberi fogyasztásra nem alkalmas, sőt, bizonyos vélekedések szerint kifejezetten káros a szervezetünkre.

tej

Más hangok viszont a tej pozitív hatásait emelik ki, hiszen olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek elősegítik a test optimális működését. Összegyűjtöttünk öt alapos okot arra, hogy miért fogyasszon mindennap egy pohárral belőle.

1. Kiváló kalcium-forrás, így segíti a csontok növekedését és fejlődését, valamint sűrűségének megőrzését is. Rendszeres fogyasztásával csökkenthető a csontritkulás kockázatának kialakulása

2. Szintén kalcium-, illetve magas foszfortartalmának köszönhetően hozzájárul fogaink egészségének megőrzéséhez, csökkenti a lepedékképződést és a fogszuvasodást.

3. Optimalizálja a vérnyomást, rendszeres fogyasztása bizonyos kutatások szerint igazoltan csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát.

4. Szintén kutatások bizonyítják, hogy a tej alacsony glikémiás indexének köszönhetően stabilizálja a vércukorszintet, és csökkenti a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

5. Mivel kiváló fehérjeforrás, nemcsak az izomzatot építi, hanem a hasi zsírt is csökkenti, elősegíti fogyásunkat.

Kapcsolódó cikkünk: Ezért egyen minden nap egy almát

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.