Talán kevesen tudják, de a csendes-óceáni térségben és Ázsia több pontján is élelmiszerként tekintenek a denevérekre. A bőregereket Indonéziában, Thaiföldön és Vietnámban is előszeretettel fogyasztják, Guamban pedig egyenesen gasztronómiai kuriózumnak számít.
Fotó: NoiseBreak
Állítólag az íze meglepően hasonlít a csirkéjére, és többféle módon, grillezve, sütve, pörköltnek és porrá zúzott állapotában is felhasználható. Az állat húsa alacsony zsírtartalmú, de nagy mennyiségben tartalmaz fehérjét.
A denevér megjelenése meglehetősen gusztustalan a mi kultúránk számára, ráadásul a feldolgozása során olyan szagot áraszt, hogy attól még a sokat látott gurmanok gyomra is felfordul. A vizeletre hasonlító szagot éppen ezért főzés során fokhagymával, hagymával és csilivel szokták elnyomni. Különösen népszerű a bőregér levesként elkészítve, az ízesítéshez kókusztejet és gyömbért is használnak.
Kapcsolódó cikkünk: A világ legundorítóbb ételei