Az elmúlt négy munkanap során olyan irodai ételsorokat mutattunk be, amelyek azon túl, hogy az egészségtudatos táplálkozásba illenek, még alacsony szénhidráttartalmúak is, így nemcsak szervezetünket töltik fel vitaminnal, hanem fogyasztásukkal még a testsúlyunkat is csökkenthetjük.
Az utolsó, ötödik napon ismét olyan ételsort hoztunk, amelyet otthon, előre el tudunk készíteni, így reggel csak fel kell kapnunk a pakkunkat, hogy magunkkal vihessük az irodába. A tudatosan megtervezett étrend segítségével pedig csökkentjük az esélyét annak, hogy munkatársaink elcsábítsanak bennünket a fogyókúránkkal ellentétes ételek fogyasztására.
Reggeli:
Avokádókrém egy szelet teljes kiőrlésű pirítóssal, keménytojással. Pürésítsünk le egy érett avokádót, adjunk hozzá ízlésünk szerinti mennyiségű citromot, sót, borsot, fokhagymagranulátumot és annyi tejfölt, hogy krémesen lágy állagot kapjunk.
Tízórai:
Két darab zabkeksz egy csésze zöld teával
Ebéd:
Töltött paprika édesítőszerrel – Korábban már bemutattuk, hogyan készítjük el mi a Foodynynél ezt a klasszikus retró ételt. A diéta során azonban a cukrot cseréljük le édesítőszerre, és lehetőség szerint jázminrizst tegyünk a húsgombócokba, így az étel tökéletesen illeszkedni fog egészségtudatos étrendünkbe.
Uzsonna:
Egy narancs
Vacsorára készítsünk friss salátát, melyet bátran dúsíthatunk serrano sonkával, sajttal, egy kevés pirított tökmaggal és hidegen sajtolt tökmagolajjal.
Kapcsolódó cikkünk: Életmódváltás? Segítünk megtervezni a heti étrendet!