Igazán különleges, de gyakorlatilag elronthatatlan, és percek alatt elkészíthető vacsorával lepné meg párját nőnapon? A Szent Jakab kagylónál keresve se találhatna jobb alapanyagot a csodás meglepetéshez. Szerezze be a kagylókat munka után a piacon, hogy aztán frissen elkészítve felejthetetlen vacsorát rittyenthessen belőle.
Hozzávalók:
- fejenként négy-öt Szent Jakab kagyló
- só, bors
Sózzuk és borsozzuk meg kissé a kagylók alját és tetejét is, majd egyszerűen helyezzük forró serpenyőbe pirítani. A kagyló mindkét oldalát egy-másfél percig süssük, közben ne rázogassuk és ne is piszkáljuk. Óvatosan nézzünk csupán alá, ha úgy látjuk, hogy szép gesztenyebarna kérget kapott, megfordíthatjuk. A másik felét is süssük hasonló ideig, majd tálaljuk az előre elkészített körettel, ami lehet egyszerű kevert saláta is egy kevés balzsamecettel meglocsolva.
Kapcsolódó cikkünk: A virágevést ne a nőnapi csokorral kezdjük!