Hidegen vagy melegen, cukorral vagy édesítőszerrel, önmagában vagy gyümölcsökkel – a csoki pudingot mindenki szereti.
A hagyományos változatok tojást és keményítőt is tartalmaznak, ennek a receptúráját rögzítette Mary Harris Frazer még 1903-ban kiadott szakácskönyvében. Harminc évvel később, a General Food’s már beszámolt hasábjain az első pudingkeverékéről, melyet Walter Baker desszertjeként könyveltek el. Ez két évvel később elnyerte végleges elnevezését: puding.
Napjainkban az egyik legnépszerűbb kényelmi ételnek számít, hiszen nem kell sem tojással, sem liszttel vagy keményítővel bajlódnunk ahhoz, hogy tökéletes állagú pudingot kapjunk. Elég leemelnünk a kisbolt polcáról valamelyik gyártó termékét, hogy aztán otthon főzve, vagy főzés nélkül pillanatok alatt elkészíthessük. Ön hogy szereti?
Kapcsolódó cikkünk: Tálalási tipp: Chia puding formabontó tálban