aszalt gyumolcsoskeksz

Hozzávalók:

½ c. teljes kiörlésű liszt
¼ c. univerzális liszt
½ c. kristálycukor
½ ts. őrölt fahéj
1 csipetnyi só
1 c. Gyors főzés zab
1 c. Cukrozatlan, aprított kókuszdió
½ c. dió
¼ c. Aranysárga mazsolát
¼ c. Szárított áfonya
¼ c. tökmag 
½ c. sótlan vaj
3 evőkanál. méz 
½ ts. szódabikarbóna
3 evőkanál. forrásban lévő víz

Elkészítése:

Melegítsük a sütőt 200 fokra és két tepsire tegyünk sütôpapírt. 
Egy nagy tálban keverjük össze a liszteket, a cukrot, a fahéjat és a sót. Adjuk hozzá a zabot és a kókuszt , és keverjük össze. Tegyük bele a diót, a mazsolát, az áfonyát és a tökmagot.
Egy kis serpenyőben olvasszunk fel vajat és a mézet. Egy kis tálban keverjünk el a szódabikarbónát és a forró vizet, majd adjunk hozzá a vajkeverékhez (habos lesz).
Készíts egy kis helyet  a zab keverék közepén, töltsük bele a vajkeveréket, és keverjük össze.
Nedves kézzel formázzunk kb. 15 golyót (kb. 1/4 csészével) keverjük össze a keveréket, és tegyük az elkészített lapokra,  egyenlô távolságra egymástól. Óvatosan nyomja le minden kekszet lefelé úgy, hogy 1 újjnyi vastag legyen, és  utána sütni, kell amíg aranybarna nem lesz, 16-17 perc. Hagyja teljesen kihűlni a kekszeket. 

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.