bacon avocado salata

Bacon avokádó és tészta saláta
Elkészítése: 4 Fôre: Elkészítési idô 20 perc

HOZZÁVALÓK:

  • 1 zacskó szarvacska tészta/ vagy egyéb más tészta ízlés szerint
  • 5 szelet szalonnát, 
  • 2 avokádó, hámozott és kockára vágott
  • Só, bors izlés szerint
  • 2 teáskanál friss kakukkfű

A dresszinghez:  

  • 3/4 light majonéz
  • 1/4 csésze frissen préselt citromlé
  • 1 1/2 evőkanál citromhéj
  • 1 evőkanál cukrot
  • 1 teáskanál friss kakukkfűlevél
  • 1/3 csésze Olivaolaj 

Elkészítése:

Először készítsük el a dresszinget, keverjük össze egy tálba a majonézt, a citromlevét, a cukrot, a citromhéját a kakukkfűvel, adjunk hozzá sót, borsot ízlés szerint. Majd keverjük össze habverővel, és lassan adjuk hozzá az olivaolajat! Ezt tegyük félre! 
Egy nagy edényben forrásban lévő sós vízben főzzük a tésztát a csomagolás utasításai szerint. 
Melegítsünk egy nagy serpenyőt közepes magas hőmérsékleten. Adjuk hozzá a szalonnát és főzzük, amíg barna és ropogós nem lesz, körülbelül 6-8 percig. 
Egy nagy tálban a tésztát, szalonnát, avokádót, citrom-kakukkfű, keverje össze, tehát minden alapanyagot a dresszinggel együtt.
Tálaljuk azonnal, kakukkfűvel díszítve.

SZTÁRHÍREINK