© 2018 Foodyny.

szivarvanyos

Amikor vendéget várok, legtöbbször tepsis egytálételeket főzök, mert finomak, gyorsan és egyszerűen elkészíthetőek. A mai menü egy céklás, édesburgonyás, cukkinis almás csirkecomb.

Hozzávalók és elkészítés:

  • személyenként 1 egész bőrös csirkecomb, besózva, borsozva (állni hagyjuk 1-2 órát)
  • só, bors, friss petrezselyem ízlés szerint
  • sütéshez kókuszolaj
  • 1 egész cékla
  • 1 egész édesburgonya
  • 1 cukkini
  • 1-2 db alma
  • kevés víz

A zöldségeket meghámozzuk és tetszőleges alakúra vágjuk. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral és tetszés szerint elrendezzük a zöldségeket és az almát.

A sütőt előmelegítjük 200C fokra.

Egy vastag falú serpenyőben felhevítjük az olajat, kettévágjuk a combokat (alsó-felső combra) és mindkét oldalukat szép pirosra pirítjuk (kb 3-3 perc).

A megpirított combokat a zöldségekre helyezzük, ráöntjük a pecsenyelét és még kb 1 deci vizet, megszórjuk friss vágott petrezselyemmel, alufóliával lefedjük és 30 percig sütjük légkeverésen.

Ezután levesszük a fóliát, letekerjük a hőfokot 180-190 C fokra és további 25-30 percig sütjük.

Tálaláskor friss, zöld levelesekből készült salátával tálalhatjuk.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.