© 2018 Foodyny.

Pataki Ádám cukrászmester rendszeresen megosztja bevált receptjeit a Foodyny olvasóival. A húsvét közeledtével mi sem lehetne aktuálisabb, mint egy elronthatatlan fonott kalács, ami valóban az ünnepi asztal éke lehet.

fonottkalacs

Képünk csak illusztráció

Hozzávalók két darab nagyságrendileg 400g-os kalácshoz:

- 420 gramm liszt
- 4 gramm só
- 42 gramm kristálycukor
- 42 gramm vaj
- 21 gramm élesztő
- 210 gramm tej
- 35 gramm tojássárgája
- 4 gramm citromhéj
- 4 gramm vaníliáscukor

Az alapanyagokat egyszerre összegyúrjuk, a tésztát simára kidolgozzuk. Pihentetjük. Amikor a tészta kezd kelni 66 grammos adagokat kimérünk belőle, és felgömbölyítjük. Ismét pihentetjük a tésztát, majd a kis gömbökből szálakat formázunk. Hatos fonással összefonjuk a kalácsot. Egésztojással lekenjük, 170-180 fokos légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Kapcsolódó cikkünk: Pataki Ádám: Tekeredik, de nem kígyó. Mi az?

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.