A héten Mikóczi Attila pincészetébe látogattunk el a Szekszárdi borvidékre, hogy két igazán markáns ízvilágú borát mutassuk be.
A 2011-es Merlot nem titkoltan a borász szíve csücske, mivel nagyon jó színárnyalatú, kellemes, gyümölcsös, szilvás ízekkel rendelkező vörösbor. Az ültetvény 2009-es telepítését követően nagyon hamar, már két évvel később meghálálta a szakszerű törődést, az eredmény sima felszínű kortyot, integrált tannint eredményezett. A bort fogyasztás előtt érdemes dekantálni, hogy aztán érlelt sajtok vagy kitűnő szivarok tökéletes párja lehessen.
Igaz ez a 2012-es Cabernet Sauvignonra is, mely pohárba kitöltve csodálatos sötétpiros színét mutatja meg lilás tónusokkal. Az illataromákban fellelhető a konyakmeggy, a fűszerpaprika, ízvilágában pedig lendületes savak, markáns tannin tapasztalható, s szintén fellehető a fűszerpaprika, amely finom, fás jegyekkel köszön el. Mikóczi Attila a bort testesebb húsokhoz, steakekhez ajánlja.
ESZTER
A cikk megjelenését az Ab Ovo borkereskedés támogatta.
Kapcsolódó cikkünk: A hét bora: Nemek harca a Tokaj-Hegyalján