© 2020 Foodyny.

Kedden startol a 2019-es Bocuse d'Or, a világ legnagyobb presztízsű szakácsversenye. A mezőny legfiatalabb versenyzője Pohner Ádám, aki Csillag Richárd commis-val és Segal Viktor coach-csal képviseli Magyarországot.

A csapat

Fotó: Fekete Antonio

Az első versenyt 1987-ben rendezték meg, Magyarország eddig négyszer került a világdöntőbe. 2013-ban Széll Tamás és Garai Ádám a tizedik helyen végzett, 2015-ben Molnár Gábor és Pohner Ádám a 13. helyen zárt. 2017-ben majdnem sikerült a dobogóra állnunk, Széll Tamást és Szabó Kevint azonban végül megelőzték az izlandiak, így a negyedik helyen végeztek. Most Pohner Ádámon és Csillag Richárdon a sor, hogy bizonyítsák, a magyar gasztronómia a világ élvonalába tartozik.

– Nyilván az esélylatolgatásokban mindig megjelenik némi elfogultság, és a vágybeteljesítő jóslatok is – mondja Vajda Pierre, a Foodyny szakértője. – Először vesz részt úgy olasz séf a versenyen, hogy a frissen alakult Olasz Bocuse d’Or Akadémia támogatását tudhatja maga mögött, ami azt jelenti, hogy teljes munkaidejében csak a versenyre készülhetett.

Úgy véli, érdemes figyelembe venni az amerikai csapatot is, amely két éve megnyerte a versenyt a két nagyon esélyes skandináv csapat, Izland és Norvégia előtt, itt újból szoros küzdelem várható. Hozzáteszi azonban, hogy természetesen ott van még a hazai csapat is, a francia, amelynek kötelességük visszahódítani az első helyezést.

– Ezen csatározások közepette elfuthat a szélen a magyar csapat, és szerezhet meglepetést, de a papírforma nem nekik kedvez. Ha benne lennének az első tízben, az nagyon szép eredmény lenne.

Az élő közvetítés IDE KATTINTVA tekinthető meg a verseny teljes ideje alatt.

FRISSÍTÉS:

A Magyar Bocuse d'Or Akadémia tájékoztatása szerint Pohner Ádám és a magyar csapat ma reggel 8:10-kor megkezdte a versenymunkát a versenyboxban.

- A csapat magabiztosan dolgozik, ebben nincs változás, a zsűrizésben viszont történt egy váratlan fordulat - írják Facebook oldalukon hozzátéve, hogy Hamvas Zoltán váratlan megbetegedése nem teszi lehetővé, hogy részt vegyen a mai kóstoló zsűrizésben, így a helyét – a francia zsűri beleegyezésével – a helyszínen eredetileg vendégként részt vevő Széll Tamás veszi át.

A szervezet megjegyzi: így aztán két év után az egykori magyar versenyző ismét a boxok közelébe kerül, igaz, ezúttal az asztal túlvégén végzi a munkát. "Beugró" kóstolót valószínűleg keresve sem találhattak volna jobbat Hamvas Zoltán helyett, hiszen Széll Tamás nemcsak versenyzőként rendkívül tapasztalt a Bocuse d'Or világában, de 2018 júniusában Torinóban már részt vett a zsűrizésben, hiszen az európai válogató egyik zsűrielnöke volt.

Mint ismert, a Bocuse d'Ort minden évben a SIRHA rendezvény keretében rendezik meg 24 ország részvételével. Az első és második napon 12-12 csapat vesz részt, Pohnerék az első versenynapon indulnak második rajtolóként. A verseny alakulásáról folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat.

Kapcsolódó cikkünk: Pohner Ádám a legfiatalabb Bocuse d'Or induló

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.