© 2018 Foodyny.

Sass Dani, a VIASAT3-on futó Ide Süss! műsorvezetője, gasztroblogger lesz a Marionnaud - NőComment! nap gasztro-részlegének moderátora. A Konyhafőnök egykori döntőse május 9-én, a MOM Kultban ismét szembe nézhet a műsor korábbi ítészével. Ezúttal azonban fordul a kocka, s Daninak lesz lehetősége megizzasztani Vajda Pierre ételkritikust. A sármos műsorvezetővel gasztronómiai aktualitásokról, az egészséges életmódról és a várva várt találkozásról beszélgettünk.

A Marionnaud - NőComment! nap moderátoraként a gasztronómiai tematikájú kerekasztal beszélgetéseket vezeted majd. Szerinted milyen témák érdeklik elsősorban a hölgyeket?

Azt gondolom, már az önmagában érdekes, hogy férfiak beszélnek a gasztronómiáról. Ha az elmúlt éveket nézzük, láthatjuk, hogy a férfiak egyre hangsúlyosabban vannak jelen a konyhában - gondolok itt a sztárséfekre, de otthon is egyre többen fognak fakanalat a kezükbe, ami szintén imponáló lehet. A hölgyeket még az is izgathatja, hogy picit kiszakadva a hétköznapi receptekből, mik azok a trendek, amiket ők is, mindenféle előképzettség nélkül követni tudnak a mindennapokban. Hogy mik most a divatos alapanyagok, az éttermek milyen irányban mozdulnak el, legyen szó a molekuláris gasztronómiáról vagy éppen a fine diningról. Maga a gasztronómia olyan széles spektrumon mozog, hogy minden területe érdekes lehet.

Sass Dani 002

Egy gasztrotörténelmi pillanatot is te vezényelhetsz majd le. A zárkózottságáról híres két Michelin csillagos Onyx-séfet kérdezed majd a 2019-es trendekről.

Igen, ez egy nagyon izgalmas beszélgetés lesz. Mészáros Ádámnak két Michelin csillagja is van, ami hatalmas elismerés a szakmától, de mint minden nagy séf, ő is főként a saját birodalmában mozog otthonosan. Nagyon kíváncsi leszek, hogy ennyi ember előtt miket oszt majd meg velünk. Ott van a kezében a titok, bízom abban, hogy kicsit közelebb is kerülhetünk a megoldáshoz, és megtudhatjuk azt, hogy milyen út vezet a Michelin csillaghoz.

Ha már a megoldásnál tartunk, a hölgyek a fogyókúrás kérdéseikre is rendre keresik a választ. Ennek értelmében pedig az egészséges táplálkozás, a mentes életmód, a rendszeres mozgás egyre nagyobb figyelmet kap.

Ezt a témát különösen sajátomnak érzem, hiszen négy-öt évvel ezelőtt 10-15 kilóval nehezebb voltam és nem tetszett, amit a tükörben láttam. Elsőként én is a táplálkozásomat gondoltam újra. Szerintem ez az előadás arra is kiváló lesz, hogy az, aki még nem hallott a quinoa-ról, vagy nem kóstolta még a bulgurt, az is találkozzon olyan alapanyagokkal, amik hozzásegíthetik a változatos étrendhez. Meggyőződésem, hogy fogyás nem önmegtartóztatást jelent, s egyedül sok esetben kevesek vagyunk a sikerhez. Szükségünk van arra, hogy mások beszéljenek a témáról, hogy ötleteket kapjunk, hogy meglássuk, nem vagyunk egyedül a problémával. Reményeim szerint adunk majd tippeket és megnézzük azt is, hogy kinek mi a bevált módszere.

Sass Dani 001

Egy jó módszer lehet a gyorsan finomat és egészségeset elv is. De az egész napos munka után nagy kihívás az emberek számára az, hogy teljes értékű vacsorát tegyenek az asztalra.

Itt a sebesség tényleg nagyon fontos. De ugye milyen érdekes, egyetlen nap alatt mennyi témát érintünk majd? Míg reggel a Michelin csillagos séf azt meséli, hogy hogyan és mennyi ideig szuvidálja a kacsamellet, pár órával később már arról beszélünk, hogy ha a háziasszony este hazamegy, hogyan tehet gyorsan, magas minőségű étleket az asztalra. Nekünk, magyaroknak nagyon fontos szerepet játszik az életünkben a gasztronómia, a közös étkezéseink szertartás-szerűek, viszont a hétköznapok rohanásában is szeretnénk finomakat enni. Erre is vannak praktikák, nem kell feltétlenül a virslinél és a szeletelt kenyérnél leragadnunk. Lesznek a köreinkben olyan emberek, akik ebben vérprofik. Kifaggatom majd őket arról, hogyan juthatunk el odáig, hogy ez a mindennapi életünk része legyen.

Melyik beszélgetést várod a legjobban? Mi az az egy kérdés, amit biztosan felteszel majd valakinek?

Nagyon érdekes helyzet alakul majd ki ezen a napon, mert Vajda Pierre-rel ismét egymással szembe kerülünk, ezúttal azonban én kérdezhetem. Három éve a Konyhafőnök döntőjéig jutottam, aminek a zsűrijében akkor, még ő is szerepelt. Tehát az ő döntésének is köszönhető, hogy a második helyen végeztem megfosztva engem 10 millió forinttól. Itt lesz végre az alkalom, hogy megizzasszam! Éppen ezért nem is szeretném ellőni ezeket a kérdéseket, de hogy neki fogom szegezni az egyiket, az biztos. (Nevet.)

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.