Vannak ételek, melyek készítését legendák övezik, általában arról, hogy mennyire nehéz, kezdőknek nem ajánlott, mert nagy gyakorlatot igényelnek, sőt még a profik is sokszor elrontják.

A kubai konyhára számos nemzeté hatott, de a legnagyobb befolyást kétségkívül a spanyol és az amerikai ízek gyakorolták rá. Párhuzamokat azonban a magyar konyhával is fel tudunk benne fedezni...

Ez az étel egy roppant egyszerű okból kifolyólag készült... egy sós tésztacsiga töltelékét kissé elszámoltam, de nem akartam kidobni a felesleget, így az eredetileg egyszerűen megsütni kívánt csirkemellet megtöltöttem vele.

A New Orleans-i Simone's Marketre kilátogatók nem éppen tradicionális amerikai ételeket kóstolhattak. Sue Zemanick séfnek köszönhetően a legfinomabb európai leveseket, így magyaros karfiollevest is tesztelhették az érdeklődők.

Az egyik legismertebb gyógynövénynek számító fűszernövény, a gyömbér Kínából származik, ma is az ottani gasztronómia egyik alapfűszere. Sajátságosan kesernyés, csípős aromája kiválóan illik számtalan ételhez.

Ha elfogyott otthon a kenyér, ezt a kukoricás bucit gyorsan elkészítheted, így friss, házi kenyér kerülhet az asztalra.

Sokan úgy vélik, hogy a bulinegyed csak bulizásra és piálásra való, de nem lehet igazán jókat enni. Nos, én ezt a téveszmét szeretném eloszlatni. A Trattoria Gozsduban ettem már pizzát, pennét és rizottót is, és sosem csalódtam. 

A minőségi kávézás újabb különleges színterét ismertük meg a Madal Cafe birodalmában. Maga az üzlethelyiség letisztult, mégis kellemes: a galériáról ráláthatunk a pultban tevékenykedő baristákra, és figyelemmel kísérhetjük a munkájukat.

A kispesti piacon őstermelőtől nem, kofától azonban lépten-nyomon beszerezhetjük a friss burgonyát. Na, de melyiket válasszuk?

Míg irigykedve nézzük, ahogy Hollywood hírességei peckesen végigsétálnak a vörös szőnyegen

SZTÁRHÍREINK