Hatalmas meglepetésre nem egy ízig-vérig olasz trattoria, hanem egy berlini étterem állította fel a pizzakészítés új világrekordját azzal, hogy 111 különböző ízű sajtot használva sütött egy normál méretű pizzát.

Ők is nassolnak, persze. Van, aki csokival tömi magát, a tudatosan étkezők persze a lopott percekben is csak zöldséget rágnak

A mexikói konyha egyik gyöngyszeme a ropogós tésztába töltött marhahús, saláta, avokádó, kukorica és paradicsom, vagyis a taco.

A megengedettnél magasabb cianid tartalom miatt a holland hatóság riasztást adott ki a keserű sárgabarackmag étrend-kiegészítőre.

Ez a desszert régóta a kívánságlistámon van. A fagyasztóban kotorásztam, amikor találtam egy nagy doboz bogyós gyümölcsöt, benne málnát, szedret, ribizlit és jostát.

Pergető szettjeinket összepakolva útra keltünk, és 2 óra alatt 8 gyönyörű pisztrángot sikerül a horgunkra akasztani. Ennél már csak az lehet a legjobb dolog az egészben, hogy a magunk fogta pisztrángot el is készítettük itthon.

A sportolói étrendem reggelije legtöbbször tojás, vagy zab valamilyen formában. Mind a két alapanyagot változatosan lehet felhasználni, egy idő után azonban a zab kimondottan unalmassá is tud válni.

Minden hazai konyhában találkozunk ezzel az ízletes gyümölccsel, amit nyersen, főzve, grillezve, és passzírozva is előszeretettel fogyasztunk. Engedjék meg, hogy a Foodyny olvasóit elkalauzoljuk a paradicsomok paradicsomába, ahol elképesztő változatossággal találkozhatunk.

A nagy családi étkezések fontos részei az életünknek, az azt követő romokban heverő konyha látványa és a halomnyi mosogatni való azonban már annyira nem.

A Foodyny oldalán foglalkoztunk már a kínai konyha egyik legkülönlegesebb fogásával, az ezeréves tojással, de most újra késztetést éreztünk, hogy elővegyük a témát.

Habár a tavasz nagyon lassan, kényelmesen akar csak megérkezni, de azért mi már elkészíthetjük ezt a levest, hívogatva, csalogatva arra, hogy mihamarabb ellátogasson hozzánk. A tavaszi turbó leves nevéhez híven egy igazi bomba.

Az írek minden alkalmat megragadnak arra, hogy az utcán mulassanak, énekeljenek – nincs ez másként a legendás védőszentjük emléknapján sem.

Ez szerintünk az egyik legzseniálisabb étel, amelyet az olaszoknak köszönhetünk.

Ki gondolná, hogy nem a franciák eszik éves szinten a legtöbb sajtot? Az IDF március elején kihozott statisztikai jelentése meglepetéssel szolgál a legnagyobb sajtfogyasztókról.

SZTÁRHÍREINK

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.