Szingapúr a világ egyik legkülönlegesebb helye gasztronómiai szempontból, mivel konyháját az egész világ alakította. 

A zöldség tökéletes felaprítása igazán macerás, időigényes és nagy koncentrációt igénylő feladat.

Jól megfigyelhető tendencia Magyarországon, hogy a borászati ágazatban generációváltás zajlik. 

Nyár van, olvad a málna a számban... – szól Rúzsa Magdi népszerű dala a szerelemről. 

Kisokost állítottunk össze a leggyakrabban készített zöldségek főzési és párolási idejéről.

Ki mondta, hogy konyha nélkül nem lehet főzni? Sokszor elég egyetlen konyhai elektromos eszköz ahhoz, hogy egy komplett menüsort rittyentsünk össze.

Klasszikus francia előételt egy igazi mediterrán tészta étel követett, így a desszert megválasztásakor sem szándékoztam „elutazni” más „vidékre”.

Milyen konyha lehet az, ahol az idők mély bugyraiban rejlő andalúz ízeknek, a vaskapocs szorítású hagyományoknak és az égre törő modernitásnak kell egyszerre megfelelni?

Az egyik legnagyobb kütyübazár oldalon sorra jönnek velünk szembe az infantilisabbnál infantilisabb bögrék. 

A tölgyfahordóban érlelt tiszta párlat a vodka és a whisky mellett a harmadik legnépszerűbb alkoholos ital az USA-ban.

Egyszerre savanykás és édes, habos és krémes – az amerikaiak méltán imádott citromos pitéje légiesen könnyed nyári finomság. 

A narancs és a vaníliafagylalt kombinációja igazi frissítőként hat a nagy melegben.

Az Egyesült Államokban ma ünneplik a proseccót, az olaszok világszerte ismert habzó italát. 

Az igazi S'more graham krékerrel, pillecukorral és csokoládéval készül.

SZTÁRHÍREINK

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.