Akár Casanováról, a legendás nőcsábászról is elnevezhették volna a boldog párok ünnepét, hiszen a szent által patronáltakból kiindulva, szerelmei mögött is összetört szívek maradtak. De mi lehetett a sikere kulcsa? A titkot a gasztronómiában érdemes keresni.

Egyre fokozódó ellentét látszik kibontakozni a húsevők és a vegetáriánusok között, és abban, hogy kinek van igaza, nem lehet felelős döntést hozni.

Tudom, tudom. A cím kissé fennhéjázónak tűnik, de higgyétek el, NEM! Ez valóban a mennyország, és ott is az egyik legfinomabb étel.

Az '50-es években a kávétejszín csak némi cukrot és tejkrémet tartalmazott, ma azonban egy sor növényi olajat, finomított cukorszármazékokat, ízfokozókat és egyéb tartósításhoz szükséges adalékanyagokat használnak fel.

Hasonló recepteket már olvastam, de belevágni még sosem tudtam. Most viszont az itthon fellelhető mák szavatosságában nem bízva adott volt a feladat. Végre mákos grízgombócot készítek hétvégére, méghozzá duplán mákosat!

Az nem meglepő, hogy olyan csinos, mint egy élsportoló, hiszen a műsorvezetőnőnek sosem volt gondja az alakjával.

Kereshetünk névnapot, különleges receptet, de ma elsősorban a szerelmesek napja van.

Risztov Évivel már régóta ismerjük egymást, ezért úgy döntöttem elkészítem az egyik kedvenc desszertjét, ami nem mellesleg, most farsangra éppen aktuálissá is válik.

Egy vendéglátóhely megítélése nem az étel kóstolásától vagy elkészítésétől indul, hanem attól a pillanattól, amikor belépünk az étterembe. Már az enteriőr is befolyásolhatja a véleményt: fontos az első benyomás.

Nagyon nagy imádat övezi nálunk a sós mogyorós desszerteket, legyenek azok akár sütik, akár kekszek. Ezúttal az egyik kekszembe csempésztem tehát a sós mogyorót, majd a tallérokat csokiba mártottam.

Rossz hírek érkeznek a világ leghíresebb szakácsának háza tájáról: a türelmüket vesztett hitelezők huszonöt angliai étterméből tizenkettőt hamarosan bezáratnak

A konyhaművészet egyik legvitatottabb kérdése, hogy olajat vagy zsírt használjunk-e az ételek sütéséhez. A válasz nem egyértelmű, mert van olyan étel, amit az egyikkel, és van, amit a másikkal érdemes készíteni.

A húst vékony csíkokra vágjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk, és a vajon pirosra sütjük. Az öntet hozzávalóit összekeverjük.

Lassan az egész életünk az internet és az intelligens megoldások körül forog... a mesterséges intelligencia egyre inkább beszivárog a konyhába is.

SZTÁRHÍREINK