Nagyon kívántam valami savanyú levest. Sok zöldséggel. Benéztem a hűtőbe és mindent kivettem, amit csak találtam.

Nap mint nap rácsodálkozik az ember, hogy az olaszok mit ki nem tudnak hozni egy közönséges tésztából.

Cukor, invertcukor, méz, melasz, szacharóz, glükóz, fruktóz és ezek szirup változatai. Csupán néhány elnevezés az élelmiszerek csomagolásáról... a rejtett cukrok a legváratlanabb élelmiszerekben is felbukkannak.

Tésztanevekről szóló cikksorozatunk befejező részéhez érkeztünk. Ha már búcsúzunk, tegyük stílusosan: meglepő elnevezések következnek.

Nagyon menőn hangzik. Ám, sajnos nem Roy Scheider fogta kínkeserves hadakozás közepette a nyílt tenger kellős közepén számomra. Annyi köze van a cápához, mint rókagombának a rókához.

Az élesztőt 1/2 dl langyos vízben a cukorral elkeverjük, felfuttatjuk. Beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk a többi hozzávalót, hólyagosra dagasztjuk, majd lefedve 1 órán át kelesztjük.

A két évenként megrendezésre kerülő Sirha Budapest kiállítás idén is beköltözött a Hungexpóra, hogy elkápráztassa a szakmai közönséget.

Egy hely, ahol a kávézás szerelem – vallják a tulajdonosok, és ennek az eredménye az Ébresztő. Egy már működik Tatán, és ennek jó hírére a pesti egység sem cáfol rá...

Hétköznap nincs ideje főzni a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas művésznőnek, mert még most - 81 évesen - is egyszerre hat darabban játszik.

Egy ropogós süteményről van szó – leginkább a gyümölcskenyérre hasonlít –, amit egyes helyeken cantuccininek is hívnak.

Az éppen zajló, pjongcsangi téli olimpiai játékok nem csak a sportolók idegeit cibálják meg, a velük utazó küldöttségeknek sem könnyű az élet.

Aki valaha szörfözött a neten, az lépten nyomon találkozhatott a pici lánykák és az infantilis felnőttek kedvencével, a színes unikornissal, más néven a csillámpónival.

Évente több ezer ember kerül kórházba ételmérgezés miatt. Az innovatív FOODsniffer e-orr azonban lehetővé teszi a felhasználók számára a sertéshús, a baromfi és a halak minőségének, frissességének meghatározását.

Új, kreatív ötleteket, főleg magyaros ízvilágú, az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt az Ipartestület, melyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.

SZTÁRHÍREINK