© 2021 Foodyny.

A zöldségfélék a legegyszerűbben a pincében, ládákban tárolhatók, így még a legnagyobb hidegben sem fagynak el az értékes finomságok. Aki nincs megáldva ilyen helyiséggel, annak más megoldásokhoz kell folyamodnia. Lássuk a lehetőségeket!

zoldsegek tarolasa telen1

1. Védett zug a teraszon
A gumós zöldségeket tegyük egy szélesebb és magasabb falú műanyag ládába úgy, hogy folyami homokot és a zöldséget váltakoztatva rétegezünk. Amikor ezzel megvagyunk, fóliával takarjuk le a ládát, és hullámpapírral, extrém hidegben régi pokróccal bugyoláljuk körbe. A gyökérzöldségek az egész telet át tudják így vészelni.

2. Padlás
A vöröshagymát és a fokhagymát érdemes kiválóan szellőző, ritka szövésű zsákokba tenni, majd fellógatni egy olyan helyen, ahol alacsony a páratartalom. A padlás tökéletes választás lehet, ráadásul itt valószínűleg a hőmérséklet sem megy nulla fok alá.

zoldsegek tarolasa telen2 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.