A zöldségfélék a legegyszerűbben a pincében, ládákban tárolhatók, így még a legnagyobb hidegben sem fagynak el az értékes finomságok. Aki nincs megáldva ilyen helyiséggel, annak más megoldásokhoz kell folyamodnia. Lássuk a lehetőségeket!
1. Védett zug a teraszon
A gumós zöldségeket tegyük egy szélesebb és magasabb falú műanyag ládába úgy, hogy folyami homokot és a zöldséget váltakoztatva rétegezünk. Amikor ezzel megvagyunk, fóliával takarjuk le a ládát, és hullámpapírral, extrém hidegben régi pokróccal bugyoláljuk körbe. A gyökérzöldségek az egész telet át tudják így vészelni.
2. Padlás
A vöröshagymát és a fokhagymát érdemes kiválóan szellőző, ritka szövésű zsákokba tenni, majd fellógatni egy olyan helyen, ahol alacsony a páratartalom. A padlás tökéletes választás lehet, ráadásul itt valószínűleg a hőmérséklet sem megy nulla fok alá.