© 2021 Foodyny.

3. Kamra
A kamrában a szobahőmérsékletnél csupán néhány fokkal van hűvösebb, ez pedig a burgonyának csak részben kedvez. A szakemberek szerint a krumpli sajátossága, hogy 10-12 fokos helyiségben érzi magát a legjobban, így célszerű a kamrába a talaj közelébe, könnyen szellőző ládákban elhelyezni.

4. Vízakna
Remélhetőleg elkerüli a belvíz a vízaknánkat, amely tökéletes átmeneti otthonául szolgálhat a káposztaféléknek, a karfiolnak, a karalábénak, a tökféléknek és a batátának is. Érdemes papírral vagy szalmával kibélelt rekeszekbe sorakoztatnunk a zöldségeket, és ne feledkezzünk el a rendszeres átforgatásról sem a hosszan tartó frissesség megőrzése érdekében!

zoldsegek tarolasa telen3

 

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.