© 2020 Foodyny.
 

Tudta? Akár ezt a kérdést is feltehetnénk összeállításunk minden egyes pontja előtt. A BuzzFeed ugyanis egy csokorra való érdekességet gyűjtött össze, amelyről a senki se gondolná, hogy igaz.

narancs

1. A tyúk és a tojás dilemmájával vetekedő kérdés a narancsé: Mi volt előbb, a szín vagy gyümölcs? Nos, úgy tűnik a gyümölcs. Erről kapta ugyanis később a szín a nevét, korábban sáfrány vagy vörös színűnek hívták. Ez egyben magyarázatot ad arra is, hogy miért vörös hajúaknak hívjuk embertársainkat "narancssárga hajúak" helyett.

2. A legkedveltebb citrusfélék nagy része három olyan citrusfélének a keresztezéséből jött létre, amelyek természetes környezetükben, vadon is megteremnek. Ez a pomelo, a mandarin és a citrom. Az összes többi házasítás eredménye.

kivi

3. A kiviben több C-vitamin található, mint a narancsban.

4. A banánrostot papír és textília előállításához egyaránt felhasználják. Japánban évszázadokon keresztül készítettek egy basofu nevű szövetet banánszálból. A világ egyik legkörnyezetbarátabb anyaga, ugyanis azon túl, hogy biológiailag teljesen lebomló, sokkal fenntarthatóbbnak is tartják a szakértők, mint a pamutot vagy a selymet, mivel előállításához kevesebb energiára és vízre van szükség.

banan

5. Zöldség vagy gyümölcs a paradicsom? A vita hosszú ideje tart, és csak az Egyesült Államokban dőlt el. Ott ugyanis a XIX. században törvénybe iktatták, hogy zöldség, mivel így tudták rá kivetni az import zöldségekre kiszabott adót.

 

Kapcsolódó cikkünk: Tálalási tipp: Készítsünk gyümölcsvirágot!

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.