© 2018 Foodyny.

Belgium a világ egyik vezető sörgyártója. A Benelux államban több ezer különlegesebbnél különlegesebb sört állítanak elő. Az Independent szakértők segítségével állította össze a legjobbak listáját, garantálva, hogy ezekkel nem lehet mellé lőni.

Belgium kétségkívül a kézműves sörök hazája, ahol az innováció és a sokoldalúság jellemzi minden egyes sörfőzde kínálatát. Paul Wals sörszakértő szerint jelenleg a piac némiképp átalakulóban van, ugyanis a külföldi hatások kezdenek megmutatkozni a belga választékon. Szerinte az olyan hagyományos sörfőzdék, mint például a Leroy, a helyi stílusokra, igényekre összpontosítanak, miközben a termékeiket továbbra is tradicionális módszerekkel állítják elő. Ugyanakkor egyre több az olyan feltörekvő gyártó is, aki külföldről inspirálódik, és szerzi be a sör előállításához szükséges alapanyagokat. Mindkét irányzatban közös azonban az ital iránti alázat és a kiemelkedő minőségre való törekvés. A szakértő ezen szempontok alapján állította össze az öt legjobb belga sör listáját.

1. Westmalle Tripel

belgasor1

Ha egyetlen sörrel kellene bemutatni a belga italok világát, akkor a szakértő biztosan a Wesmalle-t javasolná, amely fűszeres, erős sör a maga 9,5 százalékos alkoholtartalmával, és melyben kiválóan megjelenik a gyümölcsös, édeskés íz is.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.