© 2018 Foodyny.

A kerti partik elengedhetetlen eleme az egész estés sütögetés, amikor finomabbnál finomabb húsokat, zöldségeket, halakat, kolbászkákat, sajtokat teszünk a tűz fölé a grillrácsra, hogy aztán néhány pohár rozé kíséretében elfogyasszuk. A grillezésnek megvannak a maga aranyszabályai, ezeket gyűjtöttük össze.

1. Szánjunk rá időt!

A grillezés a komótos, megfontolt sütögetésről szól. Itt semmi helye a kapkodásnak, hiszen már a tökéletes tűz, vagy parázs előállítása sem megy egyik pillanatról a másikra. Gondosan készítsünk elő mindent – ételt, konyhai kiegészítőt –, a legjobban pedig akkor járunk, ha a húsokat egy nappal hamarabb bepácoljuk.

grillezes1

2. Fő a biztonság

Bár a rozézás a sütögetés alapvető velejárója, sose igyunk annyit, hogy veszélyes mutatvánnyá váljon a kerti grill. Ne felejtsük: tűzzel, izzó parázzsal, átforrósodott vasráccsal és éppen sülő ételekkel van dolgunk! Nagy körültekintést és folyamatos figyelmet igényel.

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.